A vegán étkezést nem kell túl gondolni, néha a legegyszerűbb étel a legfinomabb, mint pl. ez a paradicsomos spagetti. Ha most szeretnél áttérni a vegán étkezésre, vagy csak nem szeretnél húst enni, hogy kíméld a szervezetedet, néha a legegyszerűbb étel a legfinomabb, ilyen a paradicsom szószos spagetti, amely könnyen elkészíthető, és tényleg nagyon finom.

vegán paradicsomos spagetti

Ha igazán egészségesen szeretnél étkezni, akkor ezt a receptet friss paradicsomból készítsd el, igaz konzervből is megoldható, friss fűszernövényekkel, és ha van rá lehetőséged, tojás nélküli durumtésztát használj sima tészta helyett, mert a durum tésztának alacsonyabb a kalória tartalma, mint a sima tésztának, viszont több benne a vitamin, az ásványi anyag és a rost is. Igazi olaszos hangulat lesz a konyhádban ,ha ezt a finom spagettit elkészíted, friss fűszernövényekkel.

Vegán paradicsomos spagetti recept

Hozzávalók:

1 csomag durum spagetti tészta

1-1,5 kg friss paradicsom

1 csokor olasz fűszernövény: oregánó, bazsalikom, rozmaring és kakukkfű

2-3 babérlevél

Só, bors

1 fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 teáskanál nádcukor

1 sárgarépa

Elkészítés:

A spagettit főzd ki, majd szűrd le és keverd össze egy kanál olajjal, hogy ne ragadjon össze, és tedd félre.

A szószhoz a paradicsomokat mosd meg, és tedd bele őket forrásban levő vízbe 1-2 percre, majd emeled ki őket és tedd bele egy tál jéghideg vízbe kb. 1 percre. Ezután már könnyedén le tudod a héját húzni egy éles késsel. Erre azért van szükség, hogy a főzés során a paradicsom héja ne úszkáljon a szószban, de az is jó megoldás, ha az egész megmosott paradicsomot, beledobod egy turmixgépbe és pürésíted a héjával együtt, majd így teszed bele a lábosba.

A hámozott paradicsomokat vágd fel kisebb kockákra és tedd félre egy tálban.

Egy lábosban hevíts fel olajat, majd a felkockázott vöröshagymát pirítsd meg benne, ezután add hozzá a zúzott fokhagymát, és gyorsan dobd rá a felkockázott hámozott paradicsomot.

Öntsél alá egy fél deci vizet, majd add hozzá a fűszereket is, a reszelt sárgarépával együtt. A fűszernövényeket érdemes beletenni egy külön kis zacskóba vagy tartóba így a főzés végén egyben ki tudod emelni az összes fűszernövényt, a babérlevéllel együtt. Ha nincs kéznél friss fűszernövény, természetesen a szárított is megfelel.

Ízesítsd a szószt cukorral, sóval, és borssal, majd takaréklángon állandó keverés mellett főzd össze legalább 1 óráig. Akkor lesz jó a szósz, ha azt látod, hogy szép fényes a teteje, közben érdemes kóstolni is, és ha szükséges sóval, cukorral és fűszerekkel lehet javítani rajta, hiszen van, aki szereti a fűszeres ételt, és van, aki kevésbé fűszeresen szereti.

Végül a paradicsom szószt keverd össze a spagettivel, és reszelt növényi sajttal, vagy sörélesztő pehellyel megszórva tálald.

A folytatásban mutatunk neked, hogyan készíts egészséges vegán zabpelyhes kekszet


 Hirdetés