Csak azért mert épp paleo diétán vagy, még nem kell lemondanod a finom csokoládés farsangi fánkról. Megmutatjuk, hogyan készíts mennyei mégis diétás fánkot. Természetesen a paleo fánk nem lesz olyan puha és légies, mint a sima fehér lisztből készült fánk, de mivel egészséges maglisztekből készül, cukor és tej nélkül, sokkal egészségesebb lesz, mint a hagyományos fánk.

paleo farsangi fánk

Bátran készíts barátoknak és családtagoknak farsangra paleo fánkot, hiszen az egészséges étel mindenkinek a javára válik.

Ha épp nincs otthon magliszted, bátran vásárolj paleo boltban kapható előre bekevert paleo lisztet, de még szükséged lesz paleo csokoládéra, és xilit, vagy eritrit porcukorra, mert ezzel tudod majd szépen díszíteni a fánkokat. Tisztított vajat is paleo boltban tudsz vásárolni, de ha ez nincs otthon is tudsz sima vajból percek alatt paleo vajat készíteni. Ehhez egy lábosban kezdj el hevíteni vajat, majd forrás közben szedd le a habot a tetejéről. A tisztított vaj akkor lesz készen amikor egy sárga olajos folyadékot látunk az edényben, az alján pedig a vaj minimális “tej” részét (fehér anyag) látjuk teljesen elkülönülve. Ezt szűrd le egy sűrű szitán keresztül.

Paleo farsangi fánk recept:

Bevásárló lista:

5 dkg útifű maghéj vagy bambuszrost liszt

3 dkg lenmag vagy mandula liszt

3 dkg kókuszliszt

5 g élesztő

1 TK. xilit

0,5 dl meleg víz

2 tojássárgája

1,5 dkg tisztított vaj ghÍ

0,8 dl kókuszital

1 csipet só

A sütéshez kókuszzsír

A díszítéshez paleo porcukor és paleo csokoládé

Elkészítés:

A liszteket keverd össze, és tedd bele egy nagyobb tálba. Az élesztőt langyos vízben futtasd fel, ha van otthon egy kis kókuszvirág cukor azt is tehetsz bele.

A tojások sárgáját, a vajat, a xilitet, és a kókuszitalt, sót és a felfuttatott élesztőt keverd bele a lisztkeverékbe, és gyúrd össze a masszát.

Hagyd állni a tésztát kb. fél óráig, majd formázz belőle kis méretű fánkokat, amelyeknek a közepét akár kis lyukaszthatod.

Egy serpenyőben olvassz fel kókuszzsírt és a fánkokat mindkét oldalukon süsd arany barnára.

Ha kiszedted őket egy papírtörlő segítségével itasd, fel róluk a felesleges zsírt majd szórd meg xilit porcukorral, vagy díszíts olvasztott paleo csokoládéval.


 Hirdetés