Az amerikai palacsinta egy szuper reggeli, de ha allergiás vagy a tojásra, vagy koleszterinszegény diétát kell követned, akkor gondot okozhat, hogy a legtöbb receptben tojás is szerepel. Ne bánkódj emiatt, nem kell lemondanod erről a finomságról, hiszen remek tojásmentes változatok is léteznek. Hoztunk neked tojás nélküli recepteket!

Amerikai palacsinta tojás nélkül

Az amerikai palacsinta juharsziruppal igazi amerikai klasszikus, amibe szódabikarbóna vagy sütőpor kerül, így a palacsinta vastagabb, de mégis habkönnyű lesz. Hagyományosan tojással készül, de ha te valamiért ki szeretnéd kihagyni belőle, akkor mutatunk 3 tojásmentes változatot.

 

Amerikai palacsinta tojás nélkül 1.variáció

 

Hozzávalók:

20 evőkanál liszt

1 evőkanál cukor

1 evőkanál sütőpor

2 csipet só

250 ml növényi ital

2 evőkanál víz

2 evőkanál olaj

1 teáskanál vaníliaroma

 

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és a sót. Egy másikban pedig a növényi italt, vizet, olajat és vaníliaromát. Öntsd a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és keverd sima masszává. Palacsintasütőben hevíts olajat, és közepes lángon önts a masszából körülbelül 60-70 ml-nyi adagot palacsintánként. Egyszerre annyit süss a serpenyőben, amennyi elfér egymás mellett úgy, hogy nem érnek össze. Mikor a széle már megsült a tésztának, és buborékok képződnek benne, akkor fordítsd meg, és süsd meg a másik oldalát is aranyszínűre.

 Amerikai palacsinta erdei gyümölcsökkel

Amerikai palacsinta tojás nélkül 2.variáció

 

Hozzávalók:

16 evőkanál liszt

1 teáskanál cukor

fél kávéskanál őrölt fahéj

egy evőkanál sütőpor

két csipet só

250 ml zsírszegény tej

egy evőkanál olaj

egy evőkanál víz

egy teáskanál vanília kivonat

két evőkanál olvasztott vaj

 

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a nedves hozzávalókat, tejet, vizet, olajat, vaníliakivonatot, egy másik tálban pedig a száraz hozzávalókat, lisztet, sütőport, sót és fahéjat. Ezután keverd össze sima masszává a nedves és a száraz összetevőket. Tedd félre pár percre. A felolvasztott vajat keverd bele a palacsintatésztába. Felforrósított tapadásmentes serpenyőbe mérjél 60-70 ml-t a masszából, és közepes lángon süsd ki a palacsintákat aranybarnára.

 

Amerikai palacsinta tojás nélkül 3.variáció

 

Hozzávalók:

16 evőkanál liszt

4 evőkanál cukor

egy evőkanál sütőpor

240 ml író

2 evőkanál olvasztott vaj

egy teáskanál vanília kivonat

a sütéshez vaj

 

Elkészítése:

Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, egy másikban a vajat, vanília kivonatot és az írót. Ezután keverd össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Tapadásmentes serpenyőben vagy palacsintasütőben olvassz fel kevés vajat, és erre mérd adagonként a 60-70 ml palacsintamasszát. Mikor buborékok jelennek meg benne, akkor fordítsd meg. Mindkét oldalát süsd aranybarnára.

 

Az amerikai palacsintákat tálald juharsziruppal és friss gyümölcsökkel.

A cikk folytatásában megmutatjuk hogyan készíts Vegán palacsintát narancslekvárral


 Hirdetés