Nincs is jobb fogás tavasszal, mint a kertben termett friss zöldborsóból készített mennyei zöldborsó főzelék, egy kis friss mentával megbolondítva.

Azért, hogy a főzelék még laktatóbb és gazdagabb legyen, egy jó adag kölest is adhatsz hozzá, így egy egészen újfajta zöldborsó főzeléket lehet készíteni.

Vegán mentás zöldborsó főzelék

Bevásárló lista:

500 gr friss zöldborsó

120 gr köles

1 liter bio zöldség alaplé

1 kisebb póréhagyma

5-8 menta levél

1 gerezd fokhagyma

2 dl sűrű kókusztej

Só, bors, ételízesítő ízlés szerint

Elkészítés:

A póréhagymát tisztítsd meg és karikázd fel vékony szeletekre. A fokhagymát egy fokhagyma nyomóval zúzd össze. Egy lábosban hevíts olajat, majd dobd rá a póréhagymát és pár percig pirítsd,add hozzá a zúzott fokhagymát is, és keverd át gyorsan. Ezután a zöldborsó szemeket is tedd bele, öntsd fel alaplével és ízesítsd sóval, borssal, vagy bio ételízesítővel.

Végül a kölest is add, a főzelékez, és 10-15 percig főzd, amíg a köles teljesen megpuhul. A legvégén add hozzá a tiszta menta leveleket, de itt is vedd figyelembe a saját ízlésedet, először csak két-három levelet tegyél bele, és ha neked még nem elég mentás, tehetsz bele több levelet is, de ne vidd túlzásba, a mentának elég erős az íze.

Ezután nincs más hátra, mint hogy nyakon öntsd a sűrű kókusztejjel, és amikor egyet forr a főzelék, már el is zárhatod a lángot az edény alatt. Tálaláskor feltétnek tehetsz rá csíranövényt, vegán zöldséges fasírtot, vagy sült tofut, illetve vegán húspótló készítményeket.

A cikk folytatásában megmutatjuk neked, hogyan  készíts vegán majonézt vagyis veganezt


 Hirdetés