Télen és nyáron is jól esik egy finom nyers hideg uborkaleves, amely nem csak vitaminokkal látja el szervezetedet, hanem hidratál is.

Hideg nyers uborka leves

Nyers mentes hideg uborkaleves recept

Hozzávalók:

1-2 kígyóuborka

Fél liter víz

1 gerezd zúzott fokhagyma

Só, bors

Fél csokor friss petrezselyem levél

1 teáskanál apróra vágott kapor

Két vagy három deci kókusztej

Elkészítés:

Ez a leves nem csak mindenmentes, de hőkezelésnek sincs alávetve, így a sok vitamin és ásványi anyag tartalom mind megmarad.

A hozzávalókat tedd bele egy turmixgépbe, majd jó alaposan turmixold össze, Fogyasztás előtt tedd be a hűtőbe egy fél órára, így az ízek is összeérnek.

Nyáron fogyaszd hidegen, télen pedig szobahőmérsékleten. Magas rost tartalma miatt ettől a levestől sokáig nem leszel éhes.

Ezt a finom uborkalevest nyáron kipróbálhatod mentával, vagy citrom fűvel is. Ha egy zárható termoszba teszed, a munkahelyre is magaddal viheted.


 Hirdetés