Télen és nyáron is jól esik egy finom nyers hideg uborkaleves, amely nem csak vitaminokkal látja el szervezetedet, hanem hidratál is.
Nyers mentes hideg uborkaleves recept
Hozzávalók:
1-2 kígyóuborka
Fél liter víz
1 gerezd zúzott fokhagyma
Só, bors
Fél csokor friss petrezselyem levél
1 teáskanál apróra vágott kapor
Két vagy három deci kókusztej
Elkészítés:
Ez a leves nem csak mindenmentes, de hőkezelésnek sincs alávetve, így a sok vitamin és ásványi anyag tartalom mind megmarad.
A hozzávalókat tedd bele egy turmixgépbe, majd jó alaposan turmixold össze, Fogyasztás előtt tedd be a hűtőbe egy fél órára, így az ízek is összeérnek.
Nyáron fogyaszd hidegen, télen pedig szobahőmérsékleten. Magas rost tartalma miatt ettől a levestől sokáig nem leszel éhes.
Ezt a finom uborkalevest nyáron kipróbálhatod mentával, vagy citrom fűvel is. Ha egy zárható termoszba teszed, a munkahelyre is magaddal viheted.