Ha azt gondolod, hogy hús, tejtermék vagy tojás nélkül nem lehet ínycsiklandó levest főzni, akkor próbáld ki a következő vegán leves recepteket, melyek kellemes és ízletes meglepetést okozhatnak. Mindhárom recept, vegán, liszt, cukor, és tejmentes is egyben.

 

Vegyes vegán  bableves recept

Hozzávalók:

15 dkg fehérbab

10 dkg szójabab

Egy szál sárgarépa

Egy szál fehérrépa

Egy zöldpaprika

Egy közepes fej hagyma

Három gerezd fokhagyma, csombor vagy fehér bors.

 Elkészítés:

A babokat főzés előtt áztasd be legalább négy órára. A vöröshagymát vágd finomra, és növényi olajon dinszteld üvegesre. Add hozzá a felkarikázott répákat, a zöldpaprikát, és egészben a fokhagymákat, végül a babokat. Ízesítsed sóval, borssal, csomborral, majd öntsd fel két liter vízzel, és főzzed lassú tűzön puhára. Vékony rántással teheted sűrűbbé és tartalmasabbá, de anélkül is finom.

Vegán cukkini krémleves recept

Hozzávalók:

50 dkg cukkini

8 dl zöldség alaplé

1 közepes fej vöröshagyma

2 dl növényi ital

Maréknyi petrezselyemzöld (szárított, ha nincs friss)

Fehér bors.

 Elkészítés:

Készíts sárgarépából, fehérrépából, halványító zellerből, hagymából és paprikából zöldség alaplevet. A vöröshagymát vágd finomra, és növényi olajon dinszteld meg. A cukkinit mosd meg, nem kell meghámozni. Vágd fel kisebb, 1x1 cm-es kockákra, és tedd a vöröshagymára. Borsozd, és sózzad ízlés szerint, és add hozzá a felaprított petrezselyemzöldet is. Hamar megpuhul, ezután öntsed fel a zöldséglével, és botmixerrel turmixold az egészet simára. Add hozzá a növényi tejet, például zabtejet, és turmixold tovább. Hagyjad még egyszer felforrni, és kész is.

Szójás becsinált leves recept

Hozzávalók:

10 dkg szójakocka

1 közepes fej vöröshagyma

2 közepes szem burgonya

1 zöldpaprika

2 szál sárgarépa

 1 szál fehérrépa

10 dkg zöldborsó

Babérlevél, bors, őrölt pirospaprika

2 gerezd fokhagyma

Egy evőkanál tápiókaliszt

2 dl növényi joghurt vagy növényi tejföl

Fél citrom leve, petrezselyemzöld (friss vagy szárított).

 Elkészítés:

A szójakockákat áztasd be egy-két órára vegán ételízesítős vízbe. A hagymát vágd finomra, és dinszteld üvegesre napraforgóolajon. Közben a zöldségeket kockázd fel, és tedd a hagymára. Takard le, és párold tovább őket 10-15 percig. Ezután fűszerezzed sóval, borssal, 1-2 babérlevéllel, kávéskanálnyi pirospaprikával. Tedd hozzá a kinyomkodott szójakockákat, majd öntsed fel 8 dl vízzel – ebbe beleszámíthatod az ételízesítős vizet is, amiben a kockák áztak. Főzzed puhára a zöldségeket. A végén a tápiókalisztet keverd el növényi joghurtban vagy növényi tejfölben. Merj hozzá a forró levesből, keverd simára, majd öntsd bele a levesbe, és forrald össze. Tedd hozzá a citromlevet és a felaprított petrezselymet.


 Hirdetés