Ha szeretsz sütni, de gluténérzékeny vagy bátran próbáld ki ezt a finom gluténmentes bagett receptet, amely még a kezdő konyhatündéreknek sem okozhat nehézséget. Nincs is jobb reggel, mint egy ropogós finom bagettel indítani a napot, főleg ha az a bagett gluténmentes, és mivel saját magad készíted, nincs benne adalékanyag, színezék, vagy esetleg sima gluténtartalmú liszt.

Szerencsére ma már minden bioboltban kapható gluténmentes kenyérliszt keverék, amelyből tényleg egyszerűen tudsz bagettet készíteni.

 

Gluténmentes bagett recept

Hozzávalók:

250  g gluténmentes kenyérliszt

1 evőkanál burgonyapehely

1 evőkanál útifű maghéj

300 ml langyos víz

1 kiskanál só

1 kis kanál cukor

2,5 dkg friss élesztő

 

Elkészítés:

Egy pohárban keverd össze az élesztőt a langyos vízzel és a cukorral, majd hagyd felfutni. Közben a lisztet tedd bele egy nagyobb tálba, add hozzá az útifű maghéjat, a burgonyapelyhet, a sót, végül a felfuttatott élesztőt. Add hozzá az olajat is, majd

addig dagaszd a tésztát, amíg elválik a kezedtől és az edény falától. Ezután meleg helyen kb. 25-30 percig keleszd.

A megkelt tésztát vágd ketté, és a kis cipókat formázd bagetté. A kész tésztát tedd rá egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a tetejét vágd be egy éles késsel enyhén. A tetejét kend meg olajjal, vagy vízzel, de akár megszórhatod szezámmaggal, napraforgómaggal vagy lenmaggal is. A bagetteket 200 C fokon 30 perc alatt süsd készre, de közben érdemes figyelni rá nehogy a teteje túlságosan megégjen.

A receptben megadott mennyiségből 2 db 250 gr-os bagett jön ki, amelyet sütés után akár le is fagyaszthatsz, így amikor reggelire bagettet ennél csak kiveszed a mélyhűtőből a megsült pékárut és sütőben ropogósra süsd át.

Ugyanebből a tésztából készíthetsz zsemlét, kiflit, de akár kenyeret is.

A folytatásban mutatunk neked egy finom gluténmentes palacsinta alap tésztát +2 recept hozzá

 


 Hirdetés