A mindent bele ragu azért kapta a nevét, mert ami van, otthon az tehetsz bele, pl. kukorica, bab, gomba, de akár zöldborsó, pritaminpaprika, vagy paradicsom, amely egy tipikus ronda, de finom étel. Mivel magas a rost tartalma, nem leszel tőle éhes, és számtalan bélbarát rostot tudsz így a szervezetedbe bevinni.

Mindent bele joghurtos currys csirke

Hozzávalók:

1 nagyobb filézett csirkemell

20 dkg gomba

2 fej vöröshagyma

1 doboz vörös bab konzerv

1 doboz kukorica konzerv

2 pritamin paprika

2 pohár natúr joghurt

Só, bors

Csipet curry

Mustár

1 kávéskanál tápióka keményítő

Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel vékony csíkokra, a gombát, és a hagymát tisztítsd meg és szeleteld fel, végül pedig a pritamin paprikát mosd, meg és szintén vágd fel vékony csíkokra.

Egy nagyobb serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, majd dobj bele minden hozzávalót, a konzerv zöldségekkel együtt. Ízesítsd sóval, borssal, és fedő alatt egy kevés vízzel párold át, kb. negyed óráig. Ezután vedd le róla a fedőt, várd, meg amíg a víz elforr, végül öntsd rá a mustárral, keményítővel és csipet curryvel elkevert natúr joghurtokat.

Várd, meg amíg a ragú kellően besűrűsödik, majd még egyszer kóstold meg, és ha szükséges még ízesítsd fűszerekkel. Ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatod, köret nélkül, de a rizs vagy a quinoa, hajdina is jól illik hozzá.


 Hirdetés