Kóstoltad már a dinnyét egy finom jéghideg nyári saláta formájában? Ha nem itt az ideje, hogy kipróbáld, ezt a diétás, hűsítő és könnyű fogást.
A dinnye a legjobb nyári fogás, amit ehetsz akár mindennap, hiszen amellett hogy nagyon finom, tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyaggal, de ami még ennél is jobb, hogy a dinnye 90% vízből áll, ami a nyári hőségben nagyon hasznos. Mivel a dinnyének magas a rost tartalma, nem leszel éhes sokáig a fogyasztása után, viszont alacsony a kalória tartalma, így a fogyókúra ideje alatt is fogyaszthatod.
Ám a dinnyét nem csak édes íze miatt érdemes fogyasztani, hiszen fantasztikusan finom nyár saláta készíthető belőle, sós sajttal kombinálva.
Nyári dinnyesaláta hidegen
Hozzávalók:
350 gr görögdinnye húsa felkockázva
80 gr zsírszegény feta sajt
1 evőkanál lime lé
5-6 szem magozott fekete olajbogyó
Friss menta
1 marék bébi spenót levél
1 kisebb kígyóuborka felkarikázva
Elkészítés:
Egy nagyobb méretű szép salátás tálra rendezd el a felkockázott dinnye húst, majd tedd mellé a bébi spenótot, az uborkát, és a mentaleveleket. Morzsold rá a fetát, és szórd meg az olajbogyóval.
Az egészet locsold meg lime lével, és behűtve hidegen tálald fel, vagy fogyaszd el akár ebédre akár vacsorára.
A bátrabbak lilahagymát is tehetnek rá, lehet vele kísérletezni.
Próbáld ki a Gránátalmás csirkesaláta receptünket spenóttal,amely szintén egy fantasztikusan finom diétás fogás.